Ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια: WIKIPEDIA

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια: WIKIPEDIA

Σέμκου, Αθανασία - Μαρία

Η Βικιπαίδεια (αγγλ. Wikipedia) είναι ένα παγκόσμιο εγχείρημα, βασισμένο στην τεχνολογία και τρόπο συνεργασίας wiki και την άδεια χρήσης GNU Free Documentation License. Η λειτουργία ενός wiki βασίζεται στην ελεύθερη και συνεργατική δημιουργία και τροποποίηση οποιοδήποτε κειμένου από τον οποιονδήποτε. Η εργασάι ξεκινά με την ιστορική διαδρομή της εγκυκλοπαίδειας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Ακολουθεί αναφορά στην πολιτική και στους βασικούς κανόνες της εγκυκλοπαίδειας. Παρακάτω εξετάζεται η αξιοπιστία και η ακρίβεια των πληροφοριών της και αναφέρονται οι αδυναμίες. Στη συνέχεια αναφέρονται οι ενέργειες για τη δημιουργία σελίδας Wiki. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα και παρουσιάζονται οι μελλοντικές προοπτικές.

Thesis
NonPeerReviewed

Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.