Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Μεταβολικά νοσήματα

Ζαρογιάννης, Θωμάς

Στην πτυχιακή αυτή εργασία παρουσιάζονται τα νοσήματα διατροφής ή μεταβολικά νοσήματα τα οποία σχετίζονται με τη διατροφή των ζώων, στα οποία κατατάσσεται μια σειρά μεταβολικών προβλημάτων που εμφανίζονται πλέον με τη μορφή νοσημάτων, για την εμφάνιση των οποίων στα ζώα κύριος υπαίτιος είναι ο εκτροφέας. Αυτά αποτελούν ένα σύμπλεγμα νοσημάτων που οφείλονται στην υψηλή παραγωγικότητα των ζώων όπως και στην προκαλούμενη στα ζώα καταπόνηση (stress), λόγω των σύγχρονων εντατικών μεθόδων εκτροφής και το σημαντικότερο λόγο μη ισορροπημένης διατροφής. Έτσι, παρουσιάζονται τα νεότερα δεδομένα για το σύνδρομο της χαμηλής λιποπεριεκτικότητας του γάλακτος, την υπασβεστιαιμική επιλόχειο πάρεση, την τετανία, το ραχιτισμό, τα προβλήματα πεπτικότητας, την έλλειψη ιχνοστοιχείων και βιταμινών και το πρόβλημα των ευρωτιάσεων των ζωοτροφών. Στο τέλος κάθε νοσήματος γίνεται εκτενής αναφορά στην πρόληψη της εμφάνισης των παραπάνω παθολογικών καταστάσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζώα - Ασθένειες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.