Σήραγγες: μελέτη και κατασκευή της σήραγγας Αγία Κυριακής στην Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Σήραγγες: μελέτη και κατασκευή της σήραγγας Αγία Κυριακής στην Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων

Βαρβέρης, Στέφανος
Μπαξερλής, Θεόδωρος

Οι σήραγγες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά τεχνικά έργα λόγω του ότι συνδέουν δυσπρόσιτες περιοχές και εξυπηρετούν κυρίως συγκοινωνιακές ανάγκες και δευτερευόντως άλλες χρήσεις. Αποτελούν δύσκολα έργα λόγω της ετερογένειας και μη προβλεψιμότητας των ιδιοτήτων του εδάφους, του μεγάλου βάρους που καλούνται να συγκρατήσουν και του υψηλού κόστους που οφείλεται κυρίως στον εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για τη διάνοιξη. Επειδή, οι σήραγγες συνήθως έχουν μεγάλο μήκος και κατά συνέπεια υπολογισμοί με πεπερασμένα στοιχεία στο χώρο είναι ανεφάρμοστοι στην πράξη, περιγράφηκαν απλουστευτικές μέθοδοι. Η εμπειρία από την εφαρμογή των μεθόδων αυτών σε πολλά έργα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είναι ρεαλιστικές και καταλήγουν σε ικανοποιητικό αντισεισμικό σχεδιασμό και διαστασιολόγηση.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελέτες (Εκτελέσεως έργων)
Σήραγγες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.