Ο κρατικός παρεμβατισμός στην ιστορία της οικονομικής σκέψης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ο κρατικός παρεμβατισμός στην ιστορία της οικονομικής σκέψης

Γραβάνη, Κερασιά

Ανάλογα με την περίοδο την εποχή και τις ιδιάζουσες συνθήκες που μπορεί να επικρατούσαν σε μια περιοχή κατά μια χρονολογική περίοδο που εκτείνεται από την αρχαιότητα έως και σήμερα, είχαμε μια άνθηση ανά τον κόσμο κάποιων οικονομικών θεωριών από μεμονωμένα άτομα η και από ομάδες ανθρώπων που ανέπτυξαν και προσπάθησαν να αποδείξουν με τα έργα τους τις οικονομικές τους αυτές θεωρίες. Πολλές από αυτές τις ιδέες και απόψεις των ανθρώπων αυτών, θεσπίστηκαν και έτυχαν ασπασμού από μερίδα λίγων η και πολλών άλλων ανθρώπων. Άλλες από αυτές δεν βρήκαν καμία η έτυχαν ελάχιστης ανταπόκρισης κατά την εποχή στην οποία συγκροτήθηκαν ως ιδέα – θεωρία. Αρκετές από αυτές που αρχικά αγνοήθηκαν ως ιδέες - θεωρίες, αργότερα χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για να στηριχθούν άλλες ποιο σύγχρονες αυτών ιδέες και τελικά αν και αργά, έτυχαν της προσοχής και του σεβασμού που τους άξιζε αν και μετά από αρκετό καιρό. Κάπως έτσι λοιπόν από την αρχαιότητα έως και σήμερα έχουμε την γένεση σχολών οικονομικής σκέψης – οικονομικών θεωριών, καθώς και τους συγγραφείς, και τους κύριους εκφραστές αυτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρατικός παρεμβατισμός
Οικονομικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.