Η συμβολή της κοινοτικής πρωτοβουλίας LEADER+ στην ανάπτυξη του Νομού Καβάλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Η συμβολή της κοινοτικής πρωτοβουλίας LEADER+ στην ανάπτυξη του Νομού Καβάλας

Τσισίνου, Παυλίνα

Σκοπός της μελέτης αυτής είναι η ανάδειξη της βοήθειας του κοινοτικού προγράμματος Leader+ στον νομό Καβάλας, κατά το πως το πρόγραμμα ενίσχυσε οικονομικά τις ορεινές περιοχές, βοηθώντας κατά προτεραιότητα τους νέους ανθρώπους στο να ασχοληθούν με αυτό που ήθελαν και κατ’ επέκταση να παραμείνουν στον τόπο τους και δίνοντας την ευκαιρία στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και καινούργιων επαγγελματικών στόχων στις μέχρι τώρα απαρχαιωμένες συνθήκες και ιδέες εργασίας. Αναλύονται τα γενικά χαρακτηριστικά του αγροτουρισμού, καθώς και η αναπτυξιακή ταυτότητα του νομού. Πραγματοποιήθηκε έρευνα για τον αγροτουρισμό σε εννοιολογικό περιεχόμενο και τον αγροτουρισμό στον νομό. Αναλύεται το κοινοτικό πρόγραμμα Leader+, τι περιλαμβάνει, η δομή του, οι δράσεις του, σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται, καθώς και τι δράσεις είχε στον νομό. Επίσης εστιάζονται οι στόχοι του προγράμματος και οι ενέργειές του. Πραγματοποιείται αξιολόγηση των δράσεων του προγράμματος στον νομό. Η μελέτη ολοκληρώνεται με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα άτομα που χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα Leader+.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινοτικά προγράμματα
Αγροτουρισμός
Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.