Μελέτη τεχνολογιών ασυρμάτων δικτύων υπολογιστών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Μελέτη τεχνολογιών ασυρμάτων δικτύων υπολογιστών

Γεωργιάδου, Μαρία - Άννα

Την τελευταία δεκαετία η χρήση του διαδικτύου έχει αναπτυχθεί σημαντικά και ιδιαίτερα αναπτύχθηκε η χρήση του ασύρματου διαδικτύου που έχει αντικαταστήσει το ενσύρματο διαδύκτιο. Το ασύρματο δίκτυο αναπτύχθηκε για να έχει ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε πρόσβαση με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Για την επιτυχή ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου βοήθησαν κάποιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Οι εταιρείες αυτές έκαναν αναζητήσεις για τα ασύρματα δίκτυα και ανακάλυψαν το ασύρματο τοπικό δίκτυο (Wireless Network) με τα πρότυπά του. Το ασύρματο τοπικό δίκτυο αφορούσε στις ασύρματες συνδέσεις που γίνονταν σε ακτίνα μικρής απόστασης όπως σε ένα σπίτι, σε ένα σχολείο, ή σε μια μικρή επιχείρηση. Οι απαιτήσεις του ασύρματου δικτύου μεγάλωναν και έτσι έπρεπε να δημιουργηθεί ένα ασύρματο δίκτυο που να μπορεί κάποιος να συνδεθεί από μια μεγάλη απόσταση και παρόλα αυτά η σύνδεση να είναι γρήγορη αλλά και εύκολη. Και έτσι δημιουργήθηκε το ασύρματο δίκτυο ευρείας περιοχής όπου καλύπτει τη σύνδεση μεγάλων αποστάσεων όπως είναι τα πανεπιστήμια, τα εργοστάσια, την επιχείρηση στην ξηρά με το εργοστάσιό της στη θάλασσα (π.χ. μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου).

Thesis
NonPeerReviewed

Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.