Επιχειρηματικότητα στον αγροτικό χώρο: η περίπτωση της VENUS του Νομού Ημαθίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Επιχειρηματικότητα στον αγροτικό χώρο: η περίπτωση της VENUS του Νομού Ημαθίας

Δημητριάδου, Έφη

Η VENUS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αγροτικούς συνεταιρισμούς πανελλαδικά και ιδρύθηκε το 1964. Η VENUS ως εξαγωγικός συνεταιρισμός έχει συνεργασία με πολλές χώρες του εξωτερικού. Η venus διαθέτει προσωπικό με εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, άρτια οργάνωση και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Παρουσιάζεται η αγροτικά ανάπτυξη και πολιτική, στο οποίο περιγράφονται η σημασία της γεωργίας, η πολιτική ,τα μέτρα, οι στόχοι και οι κατευθύνσεις της αγροτικής ανάπτυξης της Ε. Ε και η κοινή αγροτική πολιτική. Παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του πρωτογενή τομέα , η συμμετοχή του αγροτικού τομέα στην οικονομία , η συνεισφορά της Ελληνίδας αγρότισσας καθώς και τα δομικά χαρακτηριστικά του αγροτικού τομέα και η συμβολή του αγροτικού τομέα στην διαμόρφωση των εμπορικών συναλλαγών στην Ελλάδα και το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα. Επίσης παρουσιάζεται συνοπτικά η ταυτότητα του Νομού Ημαθίας, πληροφορίες για τον νομό ,την οικονομία του νομού τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα καθώς και αναπτυξιακές προτάσεις στους τομείς αυτούς και για τον τουρισμό του νομού. Παρουσιάζεται ο συνεταιρισμός της Venus η ιστορία του συνεταιρισμού και το όραμα του, πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και με το ανθρώπινο δυναμικό του. Παρουσιάζεται η εμπειρική ερευνά, ο σκοπός και η μεθοδολογία της και τα ευρήματα της έρευνας. Από την περίπτωση μελέτης και την εμπειρική διερεύνηση διαπιστώνεται ότι η «Venus» αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Εξαγωγικούς και Βιομηχανικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς πανελλαδικά και πρωταγωνιστεί παγκοσμίως στα κονσερβοποιημένα φρούτα. Η οικονομία του Νομού Ημαθίας στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και ασκείται έντονη γεωργία από άποψη εργασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτική πολιτική
Συνεταιρισμοί
Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.