Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Οικιακά δίκτυα (home networks)

Γουρλιώτης, Χρήστος - Βαλεντίνος

Ο αριθμός σπιτιών που διαθέτουν οικιακά δίκτυα αυξάνεται ραγδαία ως αποτέλεσμα της εξέλιξης των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών όπως τα smart phones , οι κάμερες ασφαλείας, τα ασύρματα τηλέφωνα, ηχεία και παχνιδομηχανές (consoles όπως Xbox, playstation), οι φορητοί υπολογιστές κάθε μορφής ( laptops, notebooks, tablets) και άλλα. Οι συσκευές αυτές μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που προέρχονται από τον Παγκόσμιο Ιστό ή από ένα τοπικό δίκτυο υπολογιστών. Παράλληλα, μεγάλη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των υπαλλήλων που δουλεύουν από το σπίτι χωρίς να πηγαίνουν σε άλλους χώρους εργασίας. Έτσι οδηγηθήκαμε στη δημιουργία επιτακτικής ανάγκης για αξιόπιστα κι αποτελεσματικά οικιακά δίκτυα. Η οικιακή δικτύωση αποτελεί ουσιαστικά τη συλλογή εκείνων των στοιχείων που επεξεργάζονται, διαχειρίζονται μεταφέρουν και αποθηκεύουν πληροφορίες με στόχο τη διασύνδεση και επικοινωνία των διαφόρων ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών μέσα στο σπίτι. Στην παρούσα εργασία θα αναλυθούν εν συντομία τα κυριότερα οικιακά δίκτυα που χρησιμοποιούνται, όπως το δίκτυο μέσω πρωτοκόλλου Ethernet, τα δίκτυα που έχουν ως υποδομή τις ηλεκτρικές γραμμές τροφοδοσίας καθώς και τα ασύρματα δίκτυα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.