Το αιγοπρόβειο γάλα: χημική σύσταση, φυσικοχημικές ιδιότητες και παράγωγα προϊόντα

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Το αιγοπρόβειο γάλα: χημική σύσταση, φυσικοχημικές ιδιότητες και παράγωγα προϊόντα

Τσερκέζης, Στέφανος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2012

2012


Η εργασία ουσιαστικά χωρίζεται σε τρεις επιμέρους θεματολογίες, εκ των οποίων η πρώτη αφορά την χημική σύσταση του γάλακτος, η δεύτερη τις φυσικοχημικές του ιδιότητες και τέλος τα παραγόμενα προϊόντα από τη χρήση του αιγοπρόβειου γάλακτος. Στην αρχή της εργασίας παρατίθενται κάποια ιστορικά στοιχεία καθώς και ορισμοί το γάλακτος. Στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζεται η χημική σύσταση του αιγοπρόβειου γάλακτος οπού θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος καθώς επίσης την θρεπτική αξία των παραγόμενων προϊόντων και την επίδραση των τεχνολογικών παραγόντων στην παραγωγική διαδικασία. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται οι φυσικοχημικές ιδιότητες του αιγοπρόβειου γάλακτος οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του ζώου και επηρεάζονται σημαντικά από τα τοπικιστικά χαρακτηριστικά.

Α > Αιγοπρόβατα - Διατροφή και ζωοτροφές
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο

Αιγοπρόβατα - Διατροφή και ζωοτροφές
Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)