Ανάλυση, σχεδίαση και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής επαγγελματικού οδηγού με χρήση joomla

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ανάλυση, σχεδίαση και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής επαγγελματικού οδηγού με χρήση joomla

Ζεκεντές, Γεώργιος

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η κατασκευή ενός ιστότοπου που θα είναι ένας επαγγελματικός οδηγός για την πόλη του Κιλκίς. Η δημιουργία του ιστότοπου θα γίνει με το γνωστό Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Joomla. Ο επισκέπτης του ιστότοπου θα έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται για τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της πόλης. Επίσης θα μπορεί να βρίσκει και κάποια χρήσιμα τηλέφωνα, πολυμεσικό υλικό και χάρτες που τον ενδιαφέρουν. Ο χρήστης θα είναι και επισκέπτης αλλά θα μπορεί να κάνει και εγγραφή στον επαγγελματικό οδηγό. Από την άλλη μεριά ο διαχειριστής του ιστότοπου είναι αρμόδιος για την εισαγωγή, εμφάνιση ακόμα και την διαγραφή των καταστημάτων. Στην εργασία αυτή αναφέρονται κάποιες έννοιες και ορισμοί, έτσι ώστε ο αναγνώστης της εργασίας να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες και έννοιες που αφορούν το Web Programming και γενικότερα την ανάλυση, σχεδίαση και ανάπτυξη μιας διαδικτυακής εφαρμογής. Γίνεται αναλυτικά η περιγραφή και η εγκατάσταση του Joomla πριν ξεκινήσουμε με την κατασκευή του επαγγελματικού οδηγού για να κατανοήσει ο αναγνώστης τις λειτουργίες του Joomla. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το στάδιο κατασκευής του ιστότοπου, όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πρακτικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιηθήκαν για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι πρακτικές σχετίζονται με τη διαμόρφωση και τροποποίηση του επιλεγμένου template. Τα εργαλεία σχετίζονται με την εγκατάσταση των προσθέτων και ενθεμάτων. Επίσης παρουσιάζονται κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την αναβάθμιση και ασφάλεια του Joomla, κατά συνέπεια και του ιστότοπου. Τέλος, γίνεται η μετατροπή του template μας σε responsive για να φαίνεται ο επαγγελματικός οδηγός φιλικός και εύχρηστος όταν ο χρήστης τον επισκέπτεται μέσω κινητού τηλέφωνου ή tablet.

Thesis
NonPeerReviewed

Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου - (CMS)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.