Σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία (venture capital, forfaiting) και η επίδρασή τους στην ρευστότητα των επιχειρήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία (venture capital, forfaiting) και η επίδρασή τους στην ρευστότητα των επιχειρήσεων

Κυζιρίδου, Χριστίνα

Στην εργασία αυτή θα εξετάσουμε την χρηματοδότηση των εταιριών με το θεσμό του Venture Capital αλλά και με το θεσμό του Forfaiting. Θα διερευνήσουμε τους λόγους που οδήγησαν τις εταιρίες να στραφούν προς αυτές τις μορφές χρηματοδότησης, θα κάνουμε την ιστορική ανάδρομη για τις δυο αυτές μορφές χρηματοδότησης που μας ενδιαφέρουν και θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει η εφαρμογή τους. Θα μελετήσουμε επίσης με ποιες μορφές μπορούν να παρουσιαστούν στην αγορά και ποιες επιχειρήσεις αφoρούν. Θα δούμε κατά πόσο στηρίζουν οι θεσμοί αυτοί τις επιχειρήσεις στην διάθεση ρευστότητας. Θα αναφερθούμε στην κατάσταση που παρουσιάζουν στις ευρωπαϊκές αλλά και στις Ελληνικές αγορές. Θα προβούμε στην εξέταση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων που έχουν οι δυο αυτοί τρόποι χρηματοδότησης καθώς και ποια είναι η σχέση του Forfaiting με το Factoring, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Τέλος θα βγάλουμε συμπεράσματα για τις δυο αυτές σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης, και κατά πόσο αυτές συμβάλλουν στην ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Χρηματοδότηση
Venture capital
Επιχειρηματικό κεφάλαιο υψηλού κινδύνου

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.