Οι πολιτικές αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: τα αποτελέσματα τους στον ελλαδικό χώρο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Οι πολιτικές αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: τα αποτελέσματα τους στον ελλαδικό χώρο

Βελέντζας, Παντελεήμων

Στην εργασία αυτή γίνεται μια προσπάθεια να περιγραφούν οι πολιτικές συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά τα θέματα περιφερικής ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής. Έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν θεσμοί που θα αντλούν άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση και θα εκφράζουν τις πολιτικές και κοινωνικές τάσεις του ευρωπαϊκού πολιτικού σώματος. Για το μέλλον της Ευρώπης κατατίθενται πολλές προτάσεις. Μερικές από αυτές υιοθετούν το ομοσπονδιακό μοντέλο ως όχημα για την θεσμική μετεξέλιξη και την πολιτική ολοκλήρωση της Ευρώπης. Άλλες προτείνουν ως λύση το δίκτυο χωρών κυβερνητικό μοντέλο συνύπαρξης. Πολλές χώρες επίσης προτείνουν τον συνδυασμό του ομοσπονδιακού μοντέλου με στοιχεία του σημερινού κοινοτικού μοντέλου. Όπως είναι φυσικό σε μία τέτοια διαδικασία συνδιαμόρφωσης συγκρούονται εθνικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρώπη - Οικονομικές συνθήκες
Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.