Πολυεθνικές εταιρίες στον ελληνικό χώρο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Πολυεθνικές εταιρίες στον ελληνικό χώρο

Πετικόπουλος, Γεώργιος

Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει μια εποχή όπου η παγκοσμιοποίηση έχει εγκατασταθεί στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Η παγκοσμιοποίηση αποτελεί σήμερα ένα φαινόμενο σε εξέλιξη, το οποίο το βιώνουμε καθημερινά σε διάφορους τομείς της ζωής. Έχει διάφορες παραμέτρους, όπως οικονομική και πολιτισμική. Η μεγαλύτερη απόδειξη της σύγχρονη παγκοσμιοποίησης στο χώρο της οικονομίας, είναι η ύπαρξη των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν επιχειρήσεις διεθνούς κύρους, οι οποίες πραγματοποιούν παραγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από μία χώρες. Στόχος μέσα από αυτό το βιβλίο είναι να γίνει κατ’αρχήν μια αναγνωρισιμότητα της πολυεθνικότητας. Να γίνει μια ανάλυση των πολυεθνικών εταιριών καθώς και τον θυγατρικών αυτών αλλά και μια αναφορά σε βάθος στο ρόλο για τον οποίο αυτές οι επιχειρήσεις είναι καθορισμένες να δραστηριοποιούνται σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα με βάση την οποία γίνεται η έρευνα αυτή. Επίσης στόχος είναι να γίνει μια προσέγγιση των πολυεθνικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη χώρα μας με μια περιληπτική παρουσίαση για την κάθε μια από αυτές όπως επίσης και μια εξέταση για δύο από το πλήθος τον πολυεθνικών αυτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολυεθνικές εταιρείες - Διοίκηση και οργάνωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.