Επιχειρηματικό σχέδιο για δημιουργία πρότυπου Πανεπιστημίου στην Κοζάνη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Επιχειρηματικό σχέδιο για δημιουργία πρότυπου Πανεπιστημίου στην Κοζάνη

Τσαρούχα, Ελένη

Η δημιουργία ενός Επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης. Ορμώμενοι λοιπόν από αυτό θα επιχειρήσουμε τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου που θα αφορά στη σύσταση και στη λειτουργία ενός Πανεπιστημίου, πρότυπου, στην περιοχή του Νομού Κοζάνης. Ο Σκοπός καθώς και η Αποστολή που θα έχει το Πανεπιστήμιό μας, είναι το πρώτο πράγμα το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει. Στη συνέχεια θα γίνει η ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Ακολούθως, θα δώσουμε βαρύτητα στις αναλύσεις PEST και SWOT, καθώς επίσης και στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, εξάγοντας και με αυτό τον τρόπο χρήσιμα συμπεράσματα. Ακολουθεί η ανάλυση της επιχειρησιακής ιδέας η οποία συνδέεται άμεσα με την ομάδα σχεδιασμού. Ένα άλλο βασικό θέμα είναι το νομικό πρόσωπο που θα έχει, καθώς είναι υποχρεωτικό στάδιο πριν γίνει η σύσταση του Πανεπιστημίου. Η χωροθέτηση αλλά και τα υλικά που θα εξοπλίζουν το ίδρυμά μας παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο για αυτό και θα αναλυθούν στην πορεία. Συνεχίζουμε την έρευνά μας με την στελέχωση αλλά και τους κανονισμούς οι οποίοι θα καθορίζουν την άρτια λειτουργία του ιδρύματός μας, για να φτάσουμε τέλος στα σχέδια που θα τεθούν όσον αφορά όχι μόνο στην γενικότερη αξιολόγηση της λειτουργίας, αλλά και για τη βιωσιμότητά του, όπως και για τη σύνδεσή του με άλλα δίκτυα, καθώς το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η διατήρηση στο βάθος του χρόνου των ιδανικών που το διέπουν και των υπηρεσιών που θα παρέχει.

Thesis
NonPeerReviewed

Πανεπιστήμια - Οργάνωση και λειτουργία
Επιχειρηματικά σχέδια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.