Υλοποίηση εφαρμογής καταγραφής και διαχείρισης ζωικού κεφαλαίου τεχνολογίας RFID

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Υλοποίηση εφαρμογής καταγραφής και διαχείρισης ζωικού κεφαλαίου τεχνολογίας RFID

Γκόντας, Δημήτριος

Ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τις φάρμες αποτελεί η αιμομιξία, καθώς το ζευγάρωμα δύο κοντινών συγγενών των ζώων αυτών μπορεί να επιφέρει προβλήματα υγείας στους απογόνους τους, έλλειψης παραγωγής ανάλογα το ζώο (κακή ποιότητα γούνας, αλλοίωση ποιότητας γάλακτος - κρέατος) όπως επίσης και σοβαρές ασθένειες με συνέπεια να απειλείται ολόκληρο το κοπάδι ή η φάρμα αντίστοιχα. Στις σύγχρονες φάρμες έχει τεθεί άτομο υπεύθυνο γι’ αυτόν τον σκοπό ο οποίος κρατάει καταστάσεις έγγραφες στις οποίες αναφέρονται οι γενεές ξεχωριστά του κάθε ζώου με σκοπό την αποτροπή της αιμομιξίας. Παραδείγματα διαδικασιών αποτροπής αιμομιξίας είναι η συλλογή γενετικού υλικού από το κάθε ζωo και η αποστολή των δειγμάτων σε ειδικά εργαστήρια με σκοπό την κατηγοριοποίησή του, όμως αυτή η διαδικασία έχει αποδειχθεί και χρονοβόρα αλλά και δαπανηρή επειδή το κόστος της είναι πολύ μεγάλο και δεν συμφέρει να χρησιμοποιηθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη εφαρμογή λοιπόν έχει σκοπό να λύσει τα χέρια σε όλο αυτό το πρόβλημα καθώς τοποθετώντας ένα ξεχωριστό RFID κολλημένο επάνω στο κάθε ζώο και χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων ελέγχου διασταυρώσεων, θα αποτρέπει την αιμομιξία μεταξύ των συγγενών των συγκεκριμένων ζώων έως και 7 γενεές. Και όλη αυτή η διαδικασία θα είναι εύχρηστη γιατί θα πραγματοποιείται μέσω μιας συσκευής smartphone android η οποία υποστηρίζει την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Πληροφορική - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.