Βιομηχανική περιοχή Κιλκίς: ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Βιομηχανική περιοχή Κιλκίς: ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς

Αραμπατζή, Ελένη

Στην εργασία θα ασχοληθούμε με την παρουσίαση της Βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς. Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) ορίζεται ο χώρος, ο οποίος καθορίζεται, οριοθετείται, πολεοδομείται και οργανώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2545/1997 προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής κάθε βιομηχανικής και βιοτεχνικής δραστηριότητας. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές οργανωμένες ΒΙ.ΠΕ., κάποιες από τις οποίες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στη Πάτρα, στο Ηράκλειο, στο Βόλο, στη Λάρισα, Σέρρες, Κοζάνη κ.α. Μία από αυτές βρίσκεται και στο Κιλκίς την οποία και θα εξετάσουμε. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς δημιουργήθηκε το 1983 στη περιοχή Σταυροχωρίου, η οποία ήταν παρθένα από βιομηχανική ανάπτυξη έως τότε. Η ανάγκη για την ανάπτυξη του τότε αγροτικού-σιτοπαραγωγικού νομού οδήγησε στη δημιουργία της ΒΙ.ΠΕ. Η γειτνίαση της με τη Θεσσαλονίκη, η μικρή απόσταση από τα σύνορα, κάπου στα 20 χλμ., το καλό οδικό δίκτυο και η οργάνωση της ΒΙ.ΠΕ. από την ΕΤΒΑ αλλά κυρίως το ενδιαφέρον των ίδιων των επενδυτών, δημιούργησαν μια ζηλευτή περιοχή κι έναν πόλο έλξης μεγάλων και νέων επενδύσεων. Με τη πάροδο των χρόνων έχουν δημιουργηθεί πολλές εταιρίες ανά κλάδο. Ο κλάδος με τις περισσότερες εταιρίες είναι αυτός των κατασκευών, με τη μεγαλύτερη παραγωγή να παρουσιάζεται στο αλουμίνιο, στους υδραυλικούς ανελκυστήρες και στα πλαστικά. Ακόμη στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς υπάρχουν εταιρίες στον κλάδο των τροφίμων με έντονη δραστηριότητα στην παραγωγή ζυμαρικών, αλλαντικών, τυροκομικών και κονσερβοποιημένων ψαριών. Ένας ακόμη κλάδος, αυτός της κλωστοϋφαντουργίας, εξελίσσεται ικανοποιητικά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανική οργάνωση
Βιομηχανική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.