Έλεγχος ποιότητας στα είδη μαρουλιών Romaine και Iceberg πριν και μετά τη συγκομιδή τους

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2010 (EN)
Έλεγχος ποιότητας στα είδη μαρουλιών Romaine και Iceberg πριν και μετά τη συγκομιδή τους

Γουδερού, Παρασκευή

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι ο έλεγχος της ποιότητας δύο ειδών μαρουλιού, Romaine και Iceberg, πριν και μετά τη συγκομιδή τους. Αρχικά στην εργασία παρουσιάζεται το μαρούλι ως λαχανικό και ως τρόφιμο με ιδιαίτερη αναφορά στα υπό μελέτη είδη μαρουλιού. Η αναγνώριση των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών των μαρουλιών Romaine και Iceberg αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα. Παράλληλα, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την ποιότητα λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία. Στη συνέχεια, περιγράφονται αναλυτικά οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του μαρουλιού, πριν και μετά τη συγκομιδή του. Στο σημείο αυτό διαπιστώνεται ότι πλήθος παραγόντων δύναται να επηρεάσει την ποιότητα των υπό μελέτη ειδών μαρουλιού (π.χ. κλίμα, έδαφος, λίπανση, άρδευση, εφαρμογή γεωργικών φαρμάκων και ζιζανιοκτόνων, εχθροί – ασθένειες – ιώσεις, κ.λ.π.). Ο συνεχής έλεγχος της ποιότητας μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση προβλημάτων που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ων μαρουλιών Romaine και Iceberg.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα, Βιομηχανία και εμπόριο των - Ενοποίηση και συγχώνευση
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)