Οι γεωργικοί συνεταιρισμοί της Ελλάδας προβλήματα και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Οι γεωργικοί συνεταιρισμοί της Ελλάδας προβλήματα και προοπτικές

Γρηγοριάδου, Ειρήνη

Στην εργασία αυτή γίνετε μια ανάλυση της ειδικής νομοθεσίας που διέπει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατόπιν εστιάζετε η προσοχή σε θέματα διοίκησης και νομοθεσίας των συνεταιρισμών και τέλος αναφέρονται περιεκτικά τα συμπεράσματα, που προκύπτουν από την ανάλυση του. Πιο αναλυτικά στο πρώτο κεφάλαιο γίνετε μια εισαγωγή στο θέμα, δίνετε ο ορισμός του συνεταιρισμού καθώς επίσης γίνετε και μια αναφορά στα πιο σημαντικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ιστορία του συνεταιριστικού κινήματος, βήμα βήμα, από την δημιουργία των συνεταιρισμών μέχρι την σημερινή τους κατάσταση. Αναφέρεται επίσης και στην ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία αποτελεί τον συντονιστή και καθοδηγητή των συνεταιριστικών ενώσεων. Στο τρίτο κεφάλαιο εμφανίζονται οι συνεταιριστικές αρχές και αξίες των συνεταιρισμών καθώς και η οικονομική λειτουργία του συνεταιρισμού. Η νομοθεσία των συνεταιρισμών εξετάζεται στο τέταρτο κεφάλαιο και στο πέμπτο κεφάλαιο εκτός από την προσπάθεια για καταγραφή των προβλημάτων και των προοπτικών των γεωργικών συνεταιρισμών γίνετε και μια μικρή αναφορά στους συνεταιρισμούς της υπόλοιπης Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως για να διακριθούν οι διαφορές τους με της Ελλάδας. Η εργασία κλείνει με κάποια συμπεράσματα από την όλη διαδικασία συλλογής, ανάλυσης και εκπόνησης των πληροφοριών για τους γεωργικούς συνεταιρισμούς της Ελλάδας.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Συνεταιρισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.