Μηχανογραφημένη λογιστική

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μηχανογραφημένη λογιστική

Γκέρλη, Μαρία

Στην εργασία θα ασχοληθούμε με τη μηχανογραφημένη λογιστική. Θα γίνει μια παράλληλη ιστορική αναδρομή της λογιστικής και των υπολογιστικών μηχανών ώστε να δούμε πως η εξέλιξη του ενός κλάδου επηρέασε την εξέλιξη του άλλου. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με το λογισμικό της λογιστικής κάνοντας μια αναφορά στην ποικιλία του και στις δυνατότητές του ώστε να δούμε κατά πόσο μπορεί να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες ενός λογιστή. Ακόμη θα ασχοληθούμε με την χρήση των λογιστικών πακέτων από τις εταιρείες σε διάφορους τομείς και θα δούμε πως οι δημόσιες επιχειρήσεις μπορούν να παρέχουν λογιστικές υπηρεσίες στο κοινό και τον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια θα αναφερθούμε στο επάγγελμα του υπεύθυνου μηχανοργάνωσης λογιστικού γραφείου που δημιουργείται από τη συγχώνευση των επαγγελμάτων του λογιστή και της πληροφορικής. Ακόμη θα κάνουμε αναφορά στο μέλλον της μηχανογραφημένης λογιστικής. Τέλος ακολουθεί η έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί σε λογιστικά γραφεία και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στις δημόσιες επιχειρήσεις για το πόσο χρησιμοποιείται το λογιστικό λογισμικό στις καθημερινές λογιστικές εργασίες και το πόσο εύκολο ήταν η μετάβαση από το χειρόγραφο σύστημα στο μηχανογραφημένο σύστημα.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογιστική - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.