Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
3D γραφικά

Τσίλη, Αναστασία

Η αναπαράσταση σε δύο διαστάσεις έχει αναπτυχθεί οριακά, και το επόμενο βήμα είναι η χρήση τριών διαστάσεων, προσφέροντας φυσική αίσθηση του βάθους που είναι αναπόσπαστο συστατικό της ανθρώπινης όρασης. Απόλυτος στόχος της τεχνολογικής απεικόνισης είναι η ρεαλιστική αναπαράσταση εικόνων και σκηνών, που θα ωφελήσει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών. Στην εργασία αυτή, πραγματοποιείται λεπτομερείς έρευνα, των δύο και των τριών διαστάσεων και των πρόδρομων εφαρμογών τους. Εμβαθύνεται στις τεχνολογίες δισδιάστατης καθώς και τρισδιάστατης απεικόνισης, σκιαγραφώντας τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρονται τα τεχνολογικά επιτεύγματα των κινούμενων εικόνων και των animation σε βάθους χρόνο μέχρι σήμερα. Πραγματοποιείται εμπεριστατωμένη ανάλυση των καρτών γραφικών και των τεχνολογιών που το απαρτίζουν. Ακόμα παρά το μεγάλο εύρος των κλάδων στους οποίους διεισδύσει η τρισδιάστατη τεχνολογία, στο παρόν σύγκραμα γίνεται αναφορά για την τρισδιάστατη τεχνολογία στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις μηχανές παιχνιδιών και το πρώτο Smartphone 3D χωρίς γυαλιά στην Ελληνική αγορά. Στον επίλογο πραγματοποιείται ενδεικτική αναφορά προγραμμάτων αρχιτεκτονικής σχεδίασης σε τρεις διαστάσεις, καθώς και αρχιτεκτονική σχεδίαση κτιριακής εγκατάστασης με το πρόγραμμα ArchiCAD έκδοση 13.

Thesis
NonPeerReviewed

Εικονική πραγματικότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.