Τα τραπεζικά συστήματα πληρωμών και κίνησης κεφαλαίων και η συμβολή τους στη καινοτομία της οικονομίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Τα τραπεζικά συστήματα πληρωμών και κίνησης κεφαλαίων και η συμβολή τους στη καινοτομία της οικονομίας

Μεταξίδου, Σοφία

Στην εργασία αυτή θα αναλυθούν τα τραπεζικά συστήματα πληρωμών και κίνησης κεφαλαίων που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σκοπός της πτυχιακής είναι η παρουσίαση των συστημάτων πληρωμών και η διαφαινόμενη σχέση αιτιότητας μεταξύ αυτών και της καινοτομίας. Αρχικά, θα δούμε το μέσο αγοροπωλησιών στην Ευρώπη (το Ευρώ) και αμέσως μετά τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπου χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς των χρημάτων άμεσα και γρήγορα. Όσο εξελίσσονται τα συστήματα πληρωμών και κίνησης κεφαλαίων, τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες, ενώ ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας είναι πολύ σημαντικός και πολλές φορές βοηθητικός και κατατοπιστικός σε αυτές τις περιπτώσεις, για κάθε συναλλαγή τέτοιου είδους. Υπάρχουν όμως και διάφοροι κίνδυνοι τόσο για την τράπεζα όσο και για τον κάθε πελάτη(σύμφωνα με μικρό ρίσκο που αναλαμβάνουν και οι δύο πλευρές), οι οποίοι όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στις συναλλαγές. Το πιο σημαντικό, είναι η ραγδαία εξέλιξη των μεθόδων αυτών τα τελευταία χρόνια, και η αποδοχή τους από τους πελάτες, είτε είναι ιδιώτες, είτε επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα, θα δούμε και τις μελλοντικές καινοτομίες που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα αργήσουν να εφαρμοστούν.

Thesis
NonPeerReviewed

Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.