Διεύρυνση εφαρμογής μοντέλων του e-learning στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Διεύρυνση εφαρμογής μοντέλων του e-learning στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού

Μπουρλή, Αικατερίνη

Το e-learning αφορά στην ηλεκτρονική εκπαίδευση-μάθηση από απόσταση μέσω του διαδικτύου και έχει εισβάλλει επιτυχώς στην καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου καθώς οι δυνατότητές του διευκολύνουν σε τέτοιο βαθμό τον άνθρωπο ώστε να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του. Προσφέρει συνεχή ενημέρωση και γνώση πράγμα που είναι εξαιρετικά εύχρηστο στους ρυθμούς ζωής που διανύουμε μιας και ο χρόνος είναι τόσο πολύτιμος και συνάμα τόσο λίγος. Απευθύνεται σε όλους και καλύπτει με εξαιρετική επιτυχία δια βίου μάθηση, εκπαίδευση ενηλίκων και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού. Το e-learning βασίζεται σε διαφόρων ειδών μοντέλα όπως: μοντέλο περιεχομένου και υποστήριξης, μοντέλου περιτυλιγμένου περιεχομένου, ολοκληρωμένου μοντέλου, μοντέλου ανεξάρτητης μάθησης και μοντέλου παρακολούθησης τάξης για τα οποία θα γίνει εκτενής αναφορά και ανάλυση στις επόμενες σελίδες. Δραστική είναι επίσης η συμβολή του e-learning στις λειτουργίες των επιχειρήσεων όσον αφορά τις απαιτήσεις χρήσης και εκπαίδευση υλικού καθώς επίσης και τις απαιτήσεις χρήσης που αφορούν τους διδάσκοντες και τους εκπαιδευομένους. Ωστόσο στις μέρες μας όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με σιγουριά το τι θα υφίσταται και τι θα ισχύει σε λίγους μόνο μήνες.

Thesis
NonPeerReviewed

E-learning
Εκπαίδευση
Ανθρώπινο δυναμικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.