Ο τουρισμός στο Νομό Πιερίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Ο τουρισμός στο Νομό Πιερίας

Ναβροζίδου, Δέσποινα

Ο Νομός Πιερίας είναι μία από τις χαρακτηριστικές περιοχές της Ελλάδας που βασίζουν την οικονομική τους ανάπτυξη κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα μέσα από την παρούσα μελέτη, καθώς παρουσιάζεται αρχικά η γεωγραφική θέση του Νομού, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά και στην εύκολη προσβασιμότητά του (οδικώς, αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς κ.α.), καθώς και η μικρή χιλιομετρική της απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Εν συνεχεία, αναπτύσσοντας το γεωφυσικό περιβάλλον της περιοχής (θάλασσα, βουνό, αρχαιολογικοί χώροι) , θα διαπιστώσει κάποιος ότι ο τόπος βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, διότι ευνοείται συνδυάζοντας τη θάλασσα με το βουνό και τον πολιτισμό, τα οποία αποτελούν εφαλτήριο δύναμη στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ωστόσο, μία οργανωμένη δομή και εικόνα για την Πιερία αποκτάται μελετώντας την διοικητική – πληθυσμιακή και οικονομική της διαμόρφωση, όπου γίνεται αντιληπτό ότι κύριο λόγο των οικονομικών της δραστηριοτήτων έχει ο τουριστικός κλάδος. Αυτό επισημαίνεται στην παρούσα μελέτη, καθώς παρουσιάζεται η δυναμικότητα της Πιερίας σε τουριστικά καταλύματα και η απόκτησή της ποικίλων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σχετιζόμενες με τον τουρισμό.

Thesis
NonPeerReviewed

Τουριστική ανάπτυξη
Τουρισμός - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.