Μηχανογραφημένη λογιστική

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μηχανογραφημένη λογιστική

Ποιμενίδου, Γεσθημανή

Η εργασία αυτή έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας συγκέντρωσης υλικού σχετικού με τη μηχανοργάνωση του λογιστικού γραφείου, και αποσκοπεί στην παρουσίαση του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η μηχανοργάνωση στην Ελλάδα, τι προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης έχει, και αν από τη χρήση της υπάρχουν επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων. Επίσης αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τις αλλαγές που επήλθαν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της πληροφορικής και πως αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και η εφαρμογή της στην πράξη με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων πληροφορικής. Οι απαραίτητες γνώσεις των θεμάτων που αφορούν τη μηχανογραφημένη λογιστική και την λειτουργία των προγραμμάτων της πρέπει να είναι γνωστές σε όσους ασχολούνται με οποιαδήποτε ιδιότητα της λογιστικής. Τέλος, παραθέτονται πραγματικά στοιχεία 10 επιχειρήσεων, από τα οποία βγαίνει το συμπέρασμα πως το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιεί ήδη μηχανογράφηση άμεσα για διευκόλυνση του λογιστή (π.χ. δηλώσεις Φ.Π.Α. online) και έμμεσα του πελάτη (γρηγορότερη εξυπηρέτηση).

Thesis
NonPeerReviewed

Λογιστική επιχειρήσεων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.