Τα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις = Decision support systems in small and medium sized enterprises (SME's)

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2009 (EN)
Τα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις = Decision support systems in small and medium sized enterprises (SME's)

Τουμπούλη, Μαγδαληνή

Στόχος είναι η απόδοση στον αναγνώστη της εξέχουσας θέσης την οποία κατέχουν τα συστήματα αυτά και την αποτελεσματική χρήση την οποία έχουν κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε διεθνή επίπεδο. Μέσα από την εργασία αυτή αναδεικνύονται ορισμένα λογισμικά (software) καθώς και εργαλεία (decision support tools) τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως από διάφορες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εξωτερικού, με στόχο την βέλτιστη λήψη αποφάσεων σε θέματα τα οποία απασχολούν τα ανώτερα επίπεδα διοίκησης για την λειτουργία μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα αναφέρονται ονομαστικά οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν εφαρμόσει αυτά τα συστήματα για την λήψη αποφάσεων και καταγράφονται τα αποτελέσματα των αποφάσεων αυτών, καθώς και η εκτίμηση του μέτρου στο οποίο τις έχει βοηθήσει για την επίλυση επιχειρησιακών θεμάτων των επιχειρήσεων. Ακόμα από την μεριά των αναλυτών αποφάσεων (decision makers) αναφέρονται τα εργαλεία ανάλυσης των αποτελεσμάτων για την λήψη και εκτίμηση των αποφάσεων, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αναλύουν τα αποτελέσματα οι αναλυτές μέσω των επιπέδων λήψης απόφασης. Παράλληλα περιγράφονται και τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικής ενός συστήματος υποστήριξης αποφάσεων καθώς και το γενικό πλαίσιο εργασίας σε ένα τέτοιο σύστημα.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2009


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)