Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η ανεργία στην Ελλάδα

Μπανάκος, Γ.
Αθανασάκης, Μ.

Σκοπός της έρευνας ήταν να διερευνήσει τα ποσοστά ανεργίας σε διάφορες κοινωνικές ομάδες έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τα πραγματικά αίτια της ανεργίας. Έτσι γνωρίζοντας τα πραγματικά αίτια της ανεργίας να μπορούμε να δώσουμε μια καλύτερη εξήγηση στο φαινόμενο αυτό και να δούμε πραγματικά αν υπάρχει και ίσως και ποιος είναι ο τρόπος λύσης του. Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας βλέπουμε ότι αυτή η πολυπόθητη επαγγελματική αποκατάσταση δύσκολα θα έρθει (στην ηλικία 15-29 η ανεργία φτάνει το 12% για τους άνδρες και το 24% για τις γυναίκες) κυρίως λόγο της μεγάλης προσφοράς εργασίας και της μικρής ζήτησης αλλά και λόγου των πολλών αποφοίτων από διαφορετικές βαθμίδες στην εκπαίδευση με περίπου ίδιο περιεχόμενο εργασίας. Από την έρευνα επίσης βγήκε το μικρό κοινωνικό έργο του κράτους με τις γυναίκες και τα νέα ζευγάρια να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα (δεν είναι τυχαίο ότι την μεγαλύτερη ανεργία σε όλα τα επίπεδα, ανά ομάδες ηλικίας και ανά επίπεδο σπουδών, την έχουν οι γυναίκες αλλά ακόμα και οι γυναίκες που εργάζονται σε πολύ μικρό ποσοστό αναλαμβάνουν θέσεις μεγάλης ευθύνης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανεργία
Ανεργία - Στατιστικές μέθοδοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.