Επιχειρηματικό σχέδιο εταιρίας εισηγμένης στο Χ.Α.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Επιχειρηματικό σχέδιο εταιρίας εισηγμένης στο Χ.Α.

Ανθυμίδης, Αθανάσιος
Ζήνδρου, Αναστασία

Το παρόν επιχειρηματικό σχέδιο αποτελεί ένα χρήσιμο διαχειριστικό εργαλείο. Το σχέδιο δίνει την δυνατότητα για ρεαλιστικές προβλέψεις και σχεδιασμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Είναι ένα δυναμικό στοιχείο που μεταβάλλεται σταθερά καθώς νέες πληροφορίες που αφορούν την αγορά έρχονται σε φως. Αποτελεί μια μελέτη σκοπιμότητας μέσα από έρευνα της αγοράς, λειτουργικό σχεδιασμό και προβολή χρηματοοικονομικών στοιχείων. Επίσης αποτελεί και ένα εργαλείο για την χρηματοδότηση. Όταν γίνονται διαπραγματεύσεις με επενδυτές, συνεταίρους και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το επιχειρηματικό σχέδιο είναι το τεκμήριο που απαιτείται για την αξιολόγηση της επενδυτικής ευκαιρίας. Το επιχειρηματικό σχέδιο, είναι μία μελέτη σκοπιμότητας. Μέσα από έρευνα της αγοράς, λειτουργικό σχεδιασμό και προβολή των χρηματοοικονομικών στοιχείων, ο επιχειρηματίας μπορεί να αξιολογήσει αν η επιχειρηματική προσπάθειά του θα είναι επιτυχής ή όχι. Το σχέδιο γίνεται ένα ρεαλιστικό εργαλείο εφαρμογής που ο επιχειρηματίας επιδιώκει. Η επιτυχία στις επιχειρήσεις έρχεται ως αποτέλεσμα προγραμματισμού. Πρέπει να υπάρχει ένα λεπτομερές σχέδιο που να θέτει όλους τους στόχους, το σκοπό πίσω από τον στόχο, και κάθε σταθμό απ’ όπου πρέπει ο επιχειρηματίας να περάσει για να φτάσει στον προορισμό του.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρηματικά σχέδια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.