Σχεδιασμός καινοτόμου παιδικού κρεβατιού επεκτάσιμου μήκους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Σχεδιασμός καινοτόμου παιδικού κρεβατιού επεκτάσιμου μήκους

Μπρούμπας, Ευθύμιος

Η εργασία δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε έχοντας ως στόχο την παρουσίαση ενός καινοτόμου προϊόντος στην κατηγορία των κρεβατιών. Σκοπός της είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός κρεβατιού που να πληρεί και να καλύπτει τις ανάγκες ενός παιδιού από την γέννηση ως και την ενηλικίωση του. Η σχεδιαστική μελέτη αφορά τέσσερις εναλλακτικές επιλογές εκμετάλλευσης χρήσης του για τα διαδοχικά στάδια ανάπτυξης ενός ατόμου, δηλαδή τη βρεφική ηλικία, τη νηπιακή ηλικία, την παιδική-προεφηβική ηλικία ), καθώς και την εφηβική ηλικία ως το στάδιο της ενηλικίωσης του. Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει λύσεις στις προσδοκίες ενός μέλλοντα γονιού καταναλωτή, όπως: ~ Την εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς η ανάπτυξη του παιδιού αναγκάζει τους γονείς να κάνουν τουλάχιστον τρεις αγορές κρεβατιών, είτε αν κάνουν δύο (βρεφικού και μονού) να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν προστατευτικές μπάρες μονού κρεβατιού κατά το κρίσιμο στάδιο της νηπιακής ηλικίας. ~ Την μέγιστη εργονομία και την πιο αξιοποιήσιμη εκμετάλλευση τοποθέτησής του στο χώρο, χάρη της δυνατότητα επιλογής επέκτασης ή μείωσης μήκους, χωρίς να απαιτείται η αποσυναρμολόγηση του σκελετού του κρεβατιού. ~ Την ασφαλέστερη χρήση προϊόντος σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της ισχύουσας νομοθεσίας (ιδιαίτερα για την βρεφική και νηπιακή ηλικία). Στις παρακάτω ενότητες παρουσιάζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη, ξεκινώντας από την έρευνα αγοράς, που αφορά όλες τις υπάρχουσες εναλλακτικές επιλογές του καταναλωτή ως προς την αγορά ενός παιδικού κρεβατιού. Έπειτα, παρατίθεται η ισχύουσα νομοθεσία περί των υλικών κατεργασίας και οι προδιαγραφές ασφάλειας του χρήστη. Κατά το ακόλουθο και μεγαλύτερο μέρος, γίνεται εκτενής και αναλυτική περιγραφή του προϊόντος και του καινοτομικού του χαρακτήρα, καθώς και η ολοκλήρωση του σχεδιασμού του, μέσω φώτο-ρεαλιστικών εικόνων και μηχανολογικών σχεδίων.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό
Καινοτομία (επιχείρηση)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.