Παραγωγή - ποιότητα μελιού από τον Γ.Σ. «ΣΙΘΩΝ» και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή - ποιότητα μελιού από τον Γ.Σ. «ΣΙΘΩΝ» και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας

Κατσαρού, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2010

2010


Στην εργασία αυτή επιχειρείται η παρουσίαση του συστήματος ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου όπως αυτό εφαρμόζεται στην επιχείρηση επεξεργασίας μελιού του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης. Η επεξεργασία και τυποποίηση αποτελεί το τελικό στάδιο μιας σειράς διεργασιών που αρχίζουν από την κυψέλη και τελειώνουν στο ράφι των υπεραγορών. Στόχος της μελέτης είναι να επισημανθούν οι παράγοντες κινδύνου που εμφανίζονται ή δύναται να εμφανισθούν στην παραγωγική διαδικασία του μελιού και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του ανθρώπου. Κάθε επιχείρηση που εντάσσεται στην παραγωγική διαδικασία των τροφίμων και δραστηριοποιείται στη Ε.Ε. υποχρεούται βάση των Καν. 178/2002 ΕΚ και 852/2004 ΕΚ να εφαρμόζει το σύστημα HACCP. Το σύστημα HACCP αναλύει τους παράγοντες κινδύνου και ορίζει τους υγειονομικούς κανόνες παραγωγής του προϊόντος.

Μ > Μελισσοκομία
Μ > Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Π > Ποιοτικός έλεγχος

Ποιοτικός έλεγχος
Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Μελισσοκομία

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)