Παραγωγή - ποιότητα μελιού από τον Γ.Σ. «ΣΙΘΩΝ» και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Παραγωγή - ποιότητα μελιού από τον Γ.Σ. «ΣΙΘΩΝ» και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας

Κατσαρού, Μαρία

Στην εργασία αυτή επιχειρείται η παρουσίαση του συστήματος ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου όπως αυτό εφαρμόζεται στην επιχείρηση επεξεργασίας μελιού του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης. Η επεξεργασία και τυποποίηση αποτελεί το τελικό στάδιο μιας σειράς διεργασιών που αρχίζουν από την κυψέλη και τελειώνουν στο ράφι των υπεραγορών. Στόχος της μελέτης είναι να επισημανθούν οι παράγοντες κινδύνου που εμφανίζονται ή δύναται να εμφανισθούν στην παραγωγική διαδικασία του μελιού και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του ανθρώπου. Κάθε επιχείρηση που εντάσσεται στην παραγωγική διαδικασία των τροφίμων και δραστηριοποιείται στη Ε.Ε. υποχρεούται βάση των Καν. 178/2002 ΕΚ και 852/2004 ΕΚ να εφαρμόζει το σύστημα HACCP. Το σύστημα HACCP αναλύει τους παράγοντες κινδύνου και ορίζει τους υγειονομικούς κανόνες παραγωγής του προϊόντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Μελισσοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.