Σχεδιασμός και κατασκευή ξύλινων βιομηχανικών προϊόντων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Σχεδιασμός και κατασκευή ξύλινων βιομηχανικών προϊόντων

Κολυμπίρη, Χαρίκλεια

Στην εργασία που ακολουθεί έχει ως στόχο να δείξει πως μέσα από ένα παιχνίδι το παιδί μπορεί να αποκτήσει γνώσεις εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα. Έτσι λοιπόν κατασκευάστηκαν τέσσερα βιομηχανικά προϊόντα με τη δική του ταυτότητα το κάθε ένα. Αρχικά κατασκευάστηκε ένα ξύλινο ποδήλατο που έχει ως στόχο να ανακτήσουν τα παιδιά πιο γρήγορα και εύκολα ισορροπία έτσι ώστε μεγαλώνοντας να μη χρειαστούν βοηθητικές ρόδες. Η γνώση μπαίνει στη ζωή του παιδιού κατασκευάζοντας ένα τραπεζάκι με σκοπό το παιδί να μπορεί ταυτόχρονα να «παίζει & να μαθαίνει». Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν τα παιδιά αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και προετοιμάζονται για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξης του δημοτικού. Η παιδική καρέκλα είναι ακόμα μια από τις κατασκευές που βοηθά στη γρήγορη κοινωνικοποίηση του παιδιού, ενώ προσφέρει και το καλύτερο εργονομικό ξεκίνημα στη ζωή του. Είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε τα παιδία να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως σε οικογενειακά γεύματα και συζητήσεις γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τη φυσιολογική τους ανάπτυξη. Ειδικότερα σταθερή για κάθε είδους δραστηριότητας όπως: παιχνίδι, ζωγραφική και μελέτη. Το αλέτρι που κατασκευάστηκε δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να εξασκεί σταθερό το βήμα του, να διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών και να αποτελεί μια πηγή διασκέδασης, βοηθώντας συγχρόνως στην ανάπτυξη του συναισθηματικού τους κόσμου. Σκοπός του παιχνιδιού αυτού είναι να έρθει το παιδί σε επαφή με τη φύση και ταυτόχρονα να γνωρίσει τις παραδόσεις του πολιτισμού του .

Thesis
NonPeerReviewed

Ξυλοβιομηχανία
Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.