Ανάλυση του σχεδιαστικού έργου του βιομηχανικού σχεδιαστή Ron Arad

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ανάλυση του σχεδιαστικού έργου του βιομηχανικού σχεδιαστή Ron Arad

Μεσσαριτάκη, Ειρήνη
Σπίνουλας, Ιωάννης

Ο Ron Arad^ την σταθερή του άρνηση να χαρακτηριστεί μονάχα ως ένας βιομηχανικός σχεδιαστής, αρχιτέκτονας,τεχνίτης ή καλλιτέχνης, μας οδηγεί να ρίξουμε μια ματιά στον χώρο του design το τελευταίο τέταρτο του αιώνα και να παρατηρήσουμε πόσο μακριά έχει φτάσει, σε ποιο βαθμό έχει καταρρίψει τοίχους, πως έχει κατακτήσει το πνεύμα της ανοιχτότητας, της τεχνικής περιέργειας και του πολιτισμικού πλουραλισμού. Το έργο του έχει αντιγραφεί και ειδωλοποιηθεί από πολλούς αλλά έχει επίσης συζητηθεί και κατακριθεί έντονα. Στην εργασία παρουσιάζεται το έργο του Ron Arad κυρίως όσον αφορά τα βιομηχανικά του σχέδια και κάνουμε μια συνοπτική αναφορά και σε άλλα πεδία δράσης του όπως η αρχιτεκτονική. Μελετούνται οι επιρροές του, οι μορφές των αντικειμένων, οι διαδικασίες παραγωγής αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιεί. Τα αντικείμενα έχουν κατηγοριοποιηθεί κατά οικογένειες σύμφωνα με την μορφή, το υλικό, την τεχνική ή την δομική ιδέα αποκαλύπτοντας μια εννοιολογική εξέλιξη η οποία εξακολουθεί να είναι το ίδιο εκπληκτικά συνεκτική όπως αυτή με το ξεκίνημα του σχεδιαστή στο πρώτο του στούντιο με το όνομα One-Off.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.