Σύγχρονη τεχνολογία στο σχεδιασμό και παραγωγή παραδοσιακής βιοτεχνίας χάλκινων χρηστικών προϊόντων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Σύγχρονη τεχνολογία στο σχεδιασμό και παραγωγή παραδοσιακής βιοτεχνίας χάλκινων χρηστικών προϊόντων

Σέργιου, Ευστρατία - Ειρήνη

Η χρήση του χαλκού, ήταν πολύ διαδεδομένη απ την Αρχαιότητα. Είναι το πρώτο μέταλλο που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος, για να καλύψει τις ανάγκες για την επιβίωση του. Ο Χαλκός χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή εργαλείων, όπλων και σκευών. Έχουν διασωθεί πολλά χρηστικά αντικείμενα και αγάλματα, τα οποία μπορούμε να θαυμάσουμε σε πολλά λαογραφικά και εικαστικά μουσεία της Χώρας μας. Μέχρι και σήμερα οι Χαλκουργοί ποιούν έστω και περιορισμένα την τέχνη τους. Μία τέχνη που για να συνεχιστεί πρέπει να εκσυγχρονιστεί και παραγωγικά και σχεδιαστικά. Η εργασία αυτή με τίτλο “ Σύγχρονη τεχνολογία στο σχεδιασμό και παραγωγή παραδοσιακής βιοτεχνίας χάλκινων χρηστικών προϊόντων”, αποσκοπεί να βοηθήσει στον τομέα αυτό. Αναλυτικότερα: Στο πρώτο κεφάλαιο δίνονται τα γενικά στοιχεία περι χαλκού. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μηχανική αντοχή μέσα από ορισμούς, τύπους, τεστ μηχανικής συμπεριφοράς σε ράβδο χαλκού και ορείχαλκου. Στο τρίτο κεφάλαιο εκτίθενται χρηστικά και εικαστικά αντικείμενα από χαλκό. Στο τέταρτο κεφάλαιο αναπτύσσεται η βιοτεχνία των Αδελφών Κουντουρά. Στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται αναλυτικά η παραγωγική διαδικασία ενός αντικειμένου και ο σχεδιασμός του μεσω του προγράμματος Pro Enginner 5.0. Στο εκτο κεφάλαιο εκτίθενται τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και το κόστος του χαλκού σήμερα.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.