Μελέτη και σχεδιασμός σειράς κοσμημάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Μελέτη και σχεδιασμός σειράς κοσμημάτων

Στεφοπούλου, Ελισάβετ

Με τις πρώτες του γνώσεις σχετικά με τα μέταλλα και με τη δεξιότητα που απέκτησε στο χειρισμό τους, ο άνθρωπος άρχισε να δημιουργεί τον πολιτισμό. Ξεκίνησε από το χάλκινο τσεκούρι και προόδευε συνεχώς ως προς τη χρήση των μετάλλων. Ο χρυσός έστω και για μόνη τη σπανιότητα του, παραβλέποντας την ομορφιά του και τις επιθυμητές ιδιότητες επεξεργασίας του, θεωρήθηκε από παλιά πολύτιμο μέταλλο και σύμβολο του πλούτου. Τα μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να αντέξουν πέρα από τα χρονικά όρια της σύντομης ανθρώπινης ζωής και να γίνουν τόσο μια κληρονομιά στους μεταγενέστερους όσο και μια συμβολή στην πολιτιστική μας καλλιέργεια. Οι μορφές τις οποίες μπορούν να πάρουν τα μέταλλα καθώς επεξεργάζονται ως σύρματα και φύλλα και με τη βοήθεια της χύτευσης είναι πρακτικά απεριόριστες. Οι χειροτέχνες έχουν αναπτύξει πολλούς τρόπους χρησιμοποίησης των μετάλλων που στη πορεία της ιστορίας έγιναν γνωστοί στον κόσμο με ειδικά ονόματα, δηλωτικά του τόπου προέλευσης ή της μεθόδου εργασίας. του) είναι ένα παράδειγμα ονόματος που προέρχεται από μια ορισμένη τεχνική δουλειάς. Οι περισσότερες τεχνικές διακόσμησης έχουν μείνει σχετικά αμετάβλητες για εκατοντάδες χρόνια από την πλευρά του τρόπου εκτέλεσης τους, μολονότι έχουν υποστεί αλλαγές ως προς το στιλ. Η εφαρμογή σύγχρονων αισθητικών αντιλήψεων σε παραδοσιακές τεχνικές δουλείας έχει δείξει τα χαρακτηριστικά διάρκειας που κλείνουν μέσα τους οι τεχνικές αυτές. Οι σύγχρονοι τεχνίτες δεν έρχονται στον κόσμο σαν ολοκληρωμένες ανεξάρτητες προσωπικότητες ούτε τα έργα τους έχουν μοναδικό χαρακτήρα πάντα.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοσμήματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.