Μελέτη και σχεδιασμός βαπτιστικού κουτιού = Study and design of baptismal box

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Μελέτη και σχεδιασμός βαπτιστικού κουτιού = Study and design of baptismal box

Αφατζιάνη, Σοφία

Η βάφτιση είναι για πολλές οικογένειες μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους. Πρωταγωνιστικό ρόλο εκτός από το μωρό έχει ο ανάδοχος (νονός), που σύμφωνα με τα ελληνικά έθιμα έχει ορισμένες υποχρεώσεις για την προετοιμασία και για την τελετή της βάφτισης. Ο νονός λοιπόν πρέπει να παρέχει τα απαραίτητα βαφτιστικά, τα ρουχαλάκια και το βαφτιστικό κουτί που θα τοποθετηθούν όλα αυτά. Η επιλογή του βαφτιστικού κουτιού βασίζεται συνήθως στο μέγεθος του αλλά και στο design. Εκεί θα βασιστεί και η εργασία αυτή που έχει ως σκοπό όχι απλά να είναι ευρύχωρο το κουτί αλλά να είναι όμορφο, εντυπωσιακό, πρακτικό, οικολογικό, οικονομικό αλλά και χρήσιμο μετά τη βάφτιση. Με μια μικρή έρευνα που διεξήχθη σε μέλλουσες μαμάδες θεώρησαν σημαντικότερο για το βαφτιστικό κουτί την πρακτικότητα του μετά τη βάφτιση. Έτσι και τα σχέδια που μελετήθηκαν και στη συνέχεια σχεδιάστηκαν για την παρούσα εργασία δίνουν ιδιαίτερη βάση σε αυτή τη μελέτη χωρίς όμως να παραμελήσουν και τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν. Με μια μακρόχρονη λοιπόν μελέτη, τα κουτιά που σχεδιάστηκαν συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά αυτά. Το πρώτο κουτί είναι ο συνδυασμός μιας μικρής ντουλάπας και ενός πρωτότυπου ημι ενσωματωμένου ενιδρύου, ενώ το δεύτερο συνδυάζει το κλασικό ξύλινο κουτί προβάλλοντας το σαν την άμαξα που έπεται από το κουνιστό αλογάκι με βρεφική θέση.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.