Η οικονομική ζωή των πομάκων της Ξάνθης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η οικονομική ζωή των πομάκων της Ξάνθης

Σάτσιος, Νικόλαος

Η μελέτη και η έρευνα της οικονομικής πλευράς των Πομάκων τίθεται για πρώτη φορά ως θέμα, που πρέπει να αναζητηθεί και να επεξεργασθεί σαν στόχος αυτής της εργασίας. Οι Βασικοί άξονες επάνω στους οποίους κινούνται οι Πομάκοι είναι οι παραδοσιακές ασχολίες της κτηνοτροφίας, γεωργίας, καπνοκαλλιέργειας, ενώ αυτές σιγά- σιγά δίνουν τη θέση τους στα σύγχρονα επαγγέλματα. Η εργασία αυτή περιέχει και εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που φανερώνουν τις δραστηριότητες και τις ασχολίες των τελευταίων. Η παρούσα εργασία ασχολήθηκε εξ’ ολοκλήρου με την οικονομική κατάσταση των Πομάκων του Ν. Ξάνθης, ο οποίος είναι πλούσιος σε φυσικούς πόρους. Με κατά κεφαλήν προϊόν 9.757 €, κατατάσσεται τρίτος στην περιφέρεια και 33ος στο σύνολο της χώρας. Στατιστικά στοιχεία, πίνακες δεδομένων των τελευταίων ετών, δίνουν μία σαφή και ολωσδιόλου ξεκάθαρη εικόνα της έρευνας.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική
Μειονότητες - Εκπαίδευση - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.