Μελέτη και σχεδιασμός λαβών γυναικείων ξυριστικών = Study of design handle of shaver

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Μελέτη και σχεδιασμός λαβών γυναικείων ξυριστικών = Study of design handle of shaver

Μπενέτου, Παρασκευή

Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η μελέτη δυο γυναικείων ξυριστικών λαβών. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν εντοπίσαμε ότι το ξυραφάκι είναι ένα αναπτυσσόμενο προϊόν από την εποχή του χαλκού που αλλάζει μορφή με το πέρασμα των χρόνων. Έχοντας καλύψει την κύρια ανάγκη (το ξύρισμα), στην παρούσα πτυχιακή εργασία, προσεγγίζουμε το προϊόν με βάση την λειτουργικότητα, την εργονομία και το καλαίσθητο design. Αποτέλεσμα αυτών των παραμέτρων είναι η δημιουργία δυο ξυριστικών λαβών της Handle Pouent και της Handle Mirror 180 0 που καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού. Η Handle Pouent εμπνευσμένη από το παπούτσι της μπαλαρίνας από όπου και απέκτησε το ομώνυμο όνομα της, είναι ένα προϊόν εργονομικό με πρωτότυπο σχεδιασμό που διαθέτει αντιολισθητικά σημεία για καλύτερο κράτημα. Μιας χρήσης (disposable) κατασκευασμένο από PVC και συνθετικό καουτσούκ που παρέχει κίνηση δύο κατευθύνσεων στην κεφαλή του ξυριστικού (moveable), για πιο άνετο ξύρισμα ακόμη και στα πιο ευαίσθητα σημεία χωρίς τραυματισμούς. Η Handle Mirror 180 O είναι μια επαναστατική πρόταση στο χώρο των ξυριστικών. Μια λαβή που παρέχει κίνηση 180 O προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά) με απλό σχεδιασμό αλλά με πολλές δυνατότητες. Κατασκευασμένη από PVC και συνθετικό καουτσούκ ιδανική για κάθε γυναίκα. Αυτές οι προτάσεις μας απευθύνονται στο γυναικείο κοινό που ξέρει τι ζήτα από ένα ξυριστικό προϊόν μιας χρήσης που όμως μπορεί να παρέχει αποτελεσματικό και εύκολο ξύρισμα ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές του γυναικείου σώματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.