Επιχειρησιακά συστήματα παραγωγής ERP (Enterprise Resource Planning)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Επιχειρησιακά συστήματα παραγωγής ERP (Enterprise Resource Planning)

Ζησόπουλος, Θωμάς

Στα πρόθυρα του 21ου αιώνα οι επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν ποικίλες και σημαντικές προκλήσεις. Το φάσμα των προκλήσεων αυτών εκτείνεται από την παγκοσμιοποίηση της αγοράς και την εντατικοποίηση της ανταγωνιστικότητας που προκαλεί η εποχή της Πληροφορικής (π.χ. εξομείωση μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων στο WEB και στο ηλεκτρονκό εμπόριο). Μια από τις σημαντικές υποσχέσεις της Πληροφορικής για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην μάχη της αγοράς αποτελούν τα ολοκληρωμένα επιχειρησιακά συστήματα που παρέχουν ενιαίο τρόπο λειτουργίας με τυποποιημένες διαδικασίες, καθώς και ένα ανοικτό μέσο επικοινωνίας των στελεχών σε ενιαία γλώσσα. Αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης-έρευνας είναι τα επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα ERP (Enterprise Resource Planning). Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να διαφωτίσει τον αναγνώστη σε ορισμένες καίριες πτυχές των συστημάτων αυτών. Ειδικότερα, η ύλη χωρίζεται σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται μια θεωρητική προσέγγιση στα συστήματα ERP, όπου περιλαμβάνει: τι είναι τα συστήματα ERP (Ιστορική αναδρομή), λειτουργικότητα, χαρακτηριστικά, αναμενόμενα οφέλη, πρόβληματα, απαιτούμενοι πόροι και προϋποθέσεις των συστημάτων αυτών. Στη συνέχεια ακολουθεί η επιλογή, η υλοποίηση και η πορεία τους στην ελληνική αγορά. Το πρώτο μέρος κλείνει με απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται για τα συστήματα αυτά. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στα ποιο χρησιμοποιουμενα επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα που υπάρχουν στην αγορά της Ελλάδας και κατόπιν έρευνας που έχει διεξαχθεί αναφέρονται σε μορφή πίνακα βασικά χαρακτηριστικά τους. και σε ποιους τομεις εφαρμοζονται.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Πληροφορική
Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.