Διαμόρφωση - Διακόσμηση Café-Bar = Configuration - design cafe bar

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Διαμόρφωση - Διακόσμηση Café-Bar = Configuration - design cafe bar

Τσιώτσια, Αφροδίτη

Στις μέρες έντονο ενδιαφέρον έχει παρατηρηθεί όσον αφορά την ποιότητα των ανοιχτών αστικών και ιδιωτικών χώρων, αφού είναι κοινά αποδεκτό ότι οι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει αναπτύξει πολλαπλά ενδιαφέροντα-από τη λογοτεχνία και τη μουσική μέχρι τις καλές τέχνες και τη διαφήμιση. Αυτή η πολυεδρικότητα αντανακλάται και στον εσωτερικό χώρο: οι συνειρμοί που γεννά μια εικόνα είναι αναπόσπαστο τμήμα της λειτουργίας της. Ο designer εσωτερικών χώρων δε δημιουργεί μέσα σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου και, αντίστοιχα, οι χρήστες αντιλαμβάνονται έναν εσωτερικό χώρο, συνειδητά η ασυνείδητα, σε συνάρτηση με πολλούς άλλους χώρους. Το κοινό στοιχείο όλων αυτών των εσωτερικών χώρων είναι ο κοινόχρηστος χαρακτήρας τους. Ο πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η σφαιρική παρουσίαση μιας δημιουργικής πρότασης πάνω στο industrial design εσωτερικού χώρου καταστήματος Cafe - Bar. Τα έπιπλα χαρακτηρίζονται από μια ιδιοφυή αντιπαράθεση κομψών και εξευγενισμένων γραμμών με σκληρά βιομηχανικά υλικά. Από αυτές τις αντιθέσεις προκύπτει ένα αποτέλεσμα με ισχυρό μεταφορικό περιεχόμενο που, ωστόσο, είναι απόλυτα ενταγμένο στον υλικό κόσμο. Οι τολμηρές και πρωτότυπες ιδέες που επιλέχτηκαν έγιναν για να μεταδώσουν ένα σαφές μήνυμα. (Λέγοντας «μήνυμα» εννοούμε την έκφραση ενός συνόλου λειτουργιών που αλληλοσυνδέονται οργανικά μέσα στο χώρο.) Οι εσωτερικοί χώροι αυτών των καταστημάτων περνούν από συνεχείς δοκιμασίες. την ίδια αντοχή στο χρόνο με την αρχιτεκτονική. Παράλληλα, ένα καλαίσθητο εργασιακό περιβάλλον, που παίρνει υπόψη τις ανάγκες των εργαζομένων, βελτιώνει το αίσθημα της ευθύνης και, κατά συνέπεια, την απόδοσή τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Διακόσμηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.