Κοσμήματα εμπνευσμένα από την αρχαιότητα = Jewerly inspired by antiquity

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Κοσμήματα εμπνευσμένα από την αρχαιότητα = Jewerly inspired by antiquity

Δουκάκη, Ελένη

Κοσμήματα απλά ή περίτεχνα, από χρυσό ή ασήμι, ποικιλμένα με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, έργα τέχνης που φέρουν φυτικές ή μυθολογικές παραστάσεις, σύμβολα εξουσίας και γοήτρου ή προσωπικά αντικείμενα απλών ανθρώπων, αποτελούν τεκμήρια όχι μόνο της εποχής αλλά και της κοινωνίας που τα δημιούργησε. Στη διαδρομή των αιώνων το κόσμημα συνδέθηκε στενά όχι μόνο με τους ανθρώπους που το φόρεσαν και το πρόβαλαν, αλλά και με την κοινωνική κα θρησκευτική ιστορία τους. H θεματολογία της διακόσμησης των κοσμημάτων διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή και τις κοινωνικές αλλαγές. Ένα θέμα που κυριαρχεί σε όλες τις εποχές είναι αυτό της απεικόνισης της φύσης. Στο αφιέρωμα έγινε μια προσπάθεια να ερευνηθούν όλες οι περίοδοι του ελληνικού κοσμήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι το κόσμημα αντιμετωπίζεται από τους μελετητές ως ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό είδος, με το οποίο το κοινό επικοινωνεί άμεσα, με τρόπο προσωπικό, ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοσμήματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.