Πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης

Αναστασιάδης, Ιωάννης

Στην πτυχιακή εργασία παρουσιάζεται, έχει θέμα την υπέρυθρη θέρμανση και συγκεκριμένα τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης. Αυτός ο τύπος θέρμανσης, αποτελεί έναν νέο οικονομικό, οικολογικό και εντελώς διαφορετικό τρόπο θέρμανσης από τους συμβατικούς. Ένας τρόπος θέρμανσης τον οποίο η φύση χρησιμοποιεί για να μας ζεστάνει αιώνες τώρα, με την πιο φυσική της πηγή ,τον ήλιο Η βασική του αρχή είναι η εκπομπή υπέρυθρης ακτινοβολίας, η οποία έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές όπως της ιατρικής και σε πολλές άλλες στις οποίες θα αναλυθούν. Παρακάτω αναφέρονται ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζουν την εξέλιξη των διάφορων τρόπων και τύπων θέρμανσης που επινόησε ο άνθρωπος ανα τους αιώνες, όπως τα τζάκια, οι σόμπες οι λέβητες κ.α μέχρι να φτάσουμε στα σύγχρονα σημερινά συστήματα θέρμανσης, κλιματιστικά ,αντλίες θερμότητας επιδαπέδια θέρμανσης, προσπαθώντας να γίνει σύγκριση μεταξύ τους και να προβάλλουμε τα πλεονεκτήματα της υπέρυθρης θέρμανσης απέναντι τους. Επίσης γίνεται πλήρης αναφορά στην κατασκευή των πάνελ και στα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται, στα τεχνικά τους χαρακτηριστηκά και τις λειτουργικές τους ιδιότητες.

Thesis
NonPeerReviewed

Θέρμανση και κλιματισμός
Ακτινοβολία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.