Έρευνα αγοράς στην τηλεοπτική διαφήμιση = Market research in television advertising

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Έρευνα αγοράς στην τηλεοπτική διαφήμιση = Market research in television advertising

Πατσίδου, Κωνσταντίνα

Η διαφήμιση είναι μια διαδικασία που έχει ως σκοπό να μας γνωστοποιήσει προϊόντα ή υπηρεσίες και να μας πληροφορήσει γι’ αυτά και αυτό το πετυχαίνει με τη συμβολή των Μ.Μ.Ε. Έχει περάσει από πολλά εξελικτικά στάδια ανά τους αιώνες και επηρεάστηκε από διάφορα κοινωνικά κινήματα. Υπάρχουν πολλά είδη διαφήμισης (πληροφοριακή, πειθούς, υπομνηστική, ενισχυτική), κάθε μια εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικό καταναλωτικό κοινό. Ανάλογα με την στρατηγική πορεία που έχει χαράξει μια επιχείρηση, και τους στόχους που θέλει να πετύχει, χρησιμοποιεί και την ανάλογη διαφήμιση. Η δαπάνη μεγάλου διαφημιστικού προϋπολογισμού, δεν συνεπάγεται πάντα μια πετυχημένη διαφήμιση. Αυτό προϋποθέτει συνδυασμό πολλών παραγόντων και σημαίνει ότι η στρατηγική της διαφήμισης και η δημιουργική εκτέλεση του μηνύματος θα πρέπει να χαράξουν μια κοινή πορεία, ώστε να πετύχουν τους προσδοκώμενους στόχους. Εξίσου βασικός παράγοντας στην επίτευξη των στόχων, είναι η μέτρηση της αποτελεσματικότητας μιας διαφήμισης, με διάφορες μεθόδους που έχουν στην διάθεση τους οι διαφημιστές. Λόγω της πληθώρας διαφημιστικών μηνυμάτων που κατακλύζουν συνεχώς τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, καθίσταται όλο και πιο δύσκολη η συγκράτηση μιας διαφήμισης στη μνήμη των καταναλωτών. Γι’ αυτό το λόγο, οι διαφημιστές θα πρέπει να βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους προσέλκυσης του ενδιαφέροντος του καταναλωτή. Το χιούμορ παίζει ακριβώς αυτό το ρόλο, αποτελεί ένα εργαλείο της διαφήμισης, που εξάπτει πιο εύκολα και σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαφήμιση
Τηλεόραση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.