Εργονομία θέσης εργασίας που αφορά χρήση Η/Υ και οι οθόνες οπτικής απεικόνισης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Εργονομία θέσης εργασίας που αφορά χρήση Η/Υ και οι οθόνες οπτικής απεικόνισης

Ζαϊμη, Γεωργία

Η εποχή της μαζικής ανταλλαγής πληροφοριών είναι δίχως αμφιβολία η εποχή της πληροφορικής και των εφαρμογών της. Οι υπολογιστές αποτελούν τους κόμβους ενός παγκόσμιου δικτύου μέσω του οποίου εκατομμύρια άνθρωποι επικοινωνούν. Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο ότι ο χρήστης ενός υπολογιστή σπάνια ασχολείται με την κεντρική μονάδα επεξεργασίας του ενώ αντίθετα καθημερινά έρχεται σε οπτική και απτική επαφή με την οθόνη και το πληκτρολόγιο αντίστοιχα. Μέσω αυτών δέχεται ή παρέχει πληροφορίες αλλά και από αυτά διαμορφώνεται η ποιότητα της θέσης εργασίας του. Ο εργαζόμενος που περνά το οκτάωρο του μπροστά στον υπολογιστή είναι συχνά καθηλωμένος σε άβολες στάσεις, δουλεύει σε ένα χώρο με κακά ελεγχόμενες κλιματολογικές συνθήκες, με θόρυβο και κάτω από στρες. Οι κίνδυνοι για την υγεία του συνήθως υποτιμώνται. Στόχος αυτής της πτυχιακής είναι να αναδείξει το ευρύ φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο εργαζόμενος με οθόνες οπτικής απεικόνισης και να προτείνει μέτρα για την πρόληψη τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Εργασία και εργαζόμενοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.