Μία εικονογραφημένη ιστορία για τη φύση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Μία εικονογραφημένη ιστορία για τη φύση

Μόρτου, Αλεξάνδρα

Στις επόμενες σελίδες γίνεται μια ενημέρωση για την ιστορία του σκίτσου από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα, καθώς επίσης και μια αναφορά στο κόμικς και τις κατηγορίες του.(π.χ. ιταλικό κόμικς, ελληνικό κόμικς κλπ) Η ιστορία αφορά δύο ήρωες που θέλουν να ξαναφέρουν στους ανθρώπους την αγάπη για τη φύση. Μιλάμε για το Ρομπότ και τη Νεράιδα και η ιδέα τους είναι ουσιαστικά να κάνουν μια «απογραφή» αγάπης. Παλεύουν έτσι σχεδόν σε όλη την ιστορία να πείσουν τους ανθρώπους πόσο σημαντικό είναι να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό στον περιβάλλον και αυτός είναι και ο στόχος τους. Η εικονογράφηση έγινε στο χέρι με μηχανικό μολύβι και έπειτα με ξυλομπογιές για το χρώμα. Το τελικό στάδιο ήταν η εισαγωγή στο Photoshop, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών, όπου εκεί τονίστηκαν τα χρώματα και άλλαξε η υφή του χαρτιού.

Thesis
NonPeerReviewed

Κόμικς

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.