Οι επιδράσεις των κατασκευών των μεγάλων έργων στην Αθήνα στην ποιότητα του αέρα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Οι επιδράσεις των κατασκευών των μεγάλων έργων στην Αθήνα στην ποιότητα του αέρα

Μήττα, Αλεξάνδρα

Η εργασία αυτή έχει ως στόχο την αξιολόγηση των επιδράσεων των κατασκευών των μεγάλων έργων στην Αθήνα στην ποιότητα του αέρα κατά τα έτη 2002-2003. Παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση των ρύπων, δηλαδή των σωματιδίων ΡΜ10 με διάμετρο 10m κατά τα συγκεκριμένα έτη λόγω Ολυμπιακών Έργων, Αττικού Μετρό, Αττικής Οδού. Οι εργασίες των Ολυμπιακών Έργων ξεκίνησαν στην Αθήνα από το έτος 2000 και η προβλεπόμενη ολοκλήρωσή τους ορίστηκε κατά την άνοιξη του 2004. Τα ωριαία και μηνιαία στοιχεία πάρθηκαν από τον Σταθμό Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Αμαρουσίου. Η επέκταση της γραμμής του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ξεκινώντας από τη Δάφνη και καταλήγοντας στην Ηλιούπολη άρχισε το έτος 2002 και τελειοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2004. Σε πολλές περιοχές της Αθήνας υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις για κάθε ολυμπιακό έργο είτε για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων είτε για την κατασκευή του Χωριού Τύπου, λόγω του ότι η Αθήνα μετατρέπεται σταδιακά σε μία τσιμεντούπολη.

Thesis
NonPeerReviewed

Κατασκευές
Ατμοσφαιρική ρύπανση
Αέρας - Μόλυνση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.