Σχεδιασμός σύγχρονων προϊόντων καπνού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Σχεδιασμός σύγχρονων προϊόντων καπνού

Νταγάσος, Πέτρος

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο παρέχει σχεδόν την ίδια αίσθηση με το κανονικό με την διαφορά ότι δεν περιέχει τις τοξικές ουσίες που περιέχει το κανονικό. Σχεδιάστηκαν τρεις διαφορετικές παραλλαγές του ηλεκτρονικού τσιγάρου με το θέμα τις κάθε μιας να προέρχεται από διαφορετική έμπνευση. Στο πρώτο που σχεδιάστηκε οι σχεδιαστικές του γραμμές είναι επηρεασμένες από βιομηχανικό στιλ έχοντας όμως και ποιο πρακτικές ιδιότητες όπως οι διαφανής επιφάνειες του φίλτρου για την παρατήρηση της στάθμης του λαδιού. Στο δεύτερο η επιρροή προέρχεται από τις σχεδιαστικές γραμμές του διαμαντιού κάτι το οποίο το κάνει μοναδικό. Και τέλος το τρίτο στην σειρά είναι η ηλεκτρονική πίπα η οποία από μόνη της πρόκριτε για ένα ανατρεπτικό προϊόν για την αγορά με μοντέρνο σχεδιασμό και λειτουργικότητα. Επίσης σχεδιάστηκαν αξεσουάρ για την διευκόλυνση της χρήσης των προϊόντων στην στήριξη-φόρτιση τους την μεταφορά τους και την αποθήκευση τους. Για τον σχεδιασμό τον προϊόντων χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα σχεδιασμού PTC CREO Elements PRO/E 5.0. Τέλος δημιουργήθηκε και ένα λογότυπο το οποίο συνοδεύει τα παραπάνω προϊόντα με την βοήθεια ενός ανοιχτού κώδικα προγράμματος επεξεργασίας εικόνας του GIMP 2.8.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.