Παραγωγική διαδικασία ξύλινων κουφωμάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Παραγωγική διαδικασία ξύλινων κουφωμάτων

Χαραλαμπίδης, Νικόλαος

Σκοπος αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιάσει ολα τα σταδια για την παραγωγική διαδικασία και την κατασκευή ενός ξυλινου κουφώματος. Τα στάδια περιλαμβάνουν την αρχική επεξεργασία του ξυλου οπως η κατασκευή της επικολλητής ξυλείας την δημιουργία της πατουρας των μορσων και των εγκοπών στα τεμαχια του ξυλου μέχρι και το τελικό στάδιο που είναι το μοντάρισμα η τοποθέτηση μηχανισμών και η βαφη του κουφώματος.Το ξύλο ήταν και είναι ενα υλικό πολύ μεγάλης σημασίας για τον άνθρωπο. Ουσιαστικά το ξύλο υπηρετεί τον άνθρωπο από τότε που αυτός εμφανίστηκε στη Γη, και έχει συντελεσει αποφασιστικά στην επιβίωση του και στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Αλλά και στη σύγχρονη εποχή παρόλο που είναι διαθέσιμα πολλά άλλα ανταγωνιστικά υλικά το ξύλο εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη ύλη ενός πολύ μεγάλου αριθμού προϊόντων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ξυλοβιομηχανία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.