Κατεργασία με χρήση πλάσματος και εφαρμογές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Κατεργασία με χρήση πλάσματος και εφαρμογές

Μαυρής, Μιχαήλ

Στα πλαίσια της εργασίας αυτής μελετάται η διαδικασία κοπής με πλάσμα και πιο συγκεκριμένα της εφαρμογές της μεθόδου Τα τελευταία χρόνια μία από τις σύγχρονες τεχνολογίες κοπής στο χώρο των μηχανουργικών κατασκευών, είναι και η κοπή με πλάσμα. Έχει εξελιχθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να γίνει ανταγωνιστική με τις άλλες μεθόδους κοπής, κατορθώνοντας να έχει εφαρμογές σε μεγάλη ποικιλία υλικών μετάλλων αλλά και αμέταλλων. Επίσης, έχουν εξελιχθεί και οι μέθοδοι προστασίας από τους κινδύνους που μπορεί να έχει η χρήση του. Χρησιμοποιεί αέρια διαφόρων τύπων για να καλύψει τις ποικίλες εφαρμογές, αλλά και για να μειώσει το κόστος λειτουργίας του. Σε αυτό βοηθά και η ποικιλία ακροφυσίων που υπάρχουν, έτσι ώστε να εκλέγεται κάθε φορά εκείνο που εξυπηρετεί καλύτερα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Μπορεί να συνεργάζεται με υπολογιστή, έτσι ώστε η διαδικασία της παραγωγής να είναι αυτοματοποιημένη. Οι μεγάλες εταιρίες που ασχολούνται με σύγχρονες μηχανολογικές κατασκευές, χρησιμοποιούν την τεχνολογία του πλάσματος καλύπτοντας σημαντικό ποσοστό αυτών των κατασκευών, επιτυγχάνοντας υψηλή ποιότητα, ακρίβεια αλλά και παραγωγικότητα.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργαλειομηχανές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.