Η καπνοβιομηχανία της Ξάνθης και η συμβολή της στην ανάπτυξη του ομώνυμου νομού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η καπνοβιομηχανία της Ξάνθης και η συμβολή της στην ανάπτυξη του ομώνυμου νομού

Κιμουρτζή, Δέσποινα

Στα πλαίσια της εργασίας θα εξεταστούν οι εξελίξεις που συνδέονται με την παραγωγή, την επεξεργασία (βιομηχανία), τις αγορές και εξαγωγές καπνού, στη διαμόρφωση και στην εξέλιξη του καπνοπαραγωγικού εισοδήματος του Νομού Ξάνθης. Ο όρος «Καπνική οικονομία» ταυτίζεται συνήθως με ότι στη διεθνή πρακτική αποκαλείται «Βιομηχανία καπνού». Στην ευρεία της έννοια η βιομηχανία καπνού περιλαμβάνει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που ξεκινούν από τον παραγωγό της πρώτης ύλης μέχρι την κατανάλωση του τελικού προϊόντος όπως; Παραγωγή και εμπορία καπνού. Βιομηχανοποίηση (παραγωγή τσιγάρων, πούρων κ.τ.λ.). Εξαγωγές καπνιστικών προϊόντων. Κατασκευή καπνικών μηχανημάτων (για την παρασκευή τσιγάρων, τη συσκευασία, την κατασκευή φίλτρων, την κοπή του καπνού, την κατεργασία κοτσανιών κ.τ.λ.). Σχεδιασμός και κατασκευή συσκευών βελτίωσης της ποιότητας. Παραγωγή βοηθητικών υλών για τα τσιγάρα (τσιγαρόχαρτου, υλικών συσκευασίας κ.τ.λ.). Παραγωγή γευστικών ουσιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Καπνός (Φυτό) - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.