Ο τουρισμός στο νομό Έβρου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Ο τουρισμός στο νομό Έβρου

Αντωνακούδη, Διαλεχτή

Ο νομός Έβρου διαθέτει σημαντικές πόλεις, όπως η σύγχρονη Ορεστιάδα, γνωστή και ως «Παρίσι της Θράκης», το ιστορικό Διδυμότειχο με πλήθος αξιόλογων μνημείων, το οποίο υπήρξε για κάποιο διάστημα και πρωτεύουσα του οθωμανικού κράτους και η Αλεξανδρούπολη, σύγχρονη και ευρύχωρη, σημαντικότατο εμπορικό και συγκοινωνιακό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, που είναι μάλιστα και το σημαντικότερο λιμάνι της Θράκης. Συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία ενός πλήρους τουριστικού προορισμού. Ο τουρισμός του όμως, όπως και της υπόλοιπης Θράκης άλλωστε, βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο. Παρουσιάζει μία ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια αλλά χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να αποτελέσει έναν από τους σταθερούς τουριστικούς προορισμούς για τους ξένους τουρίστες, από τους οποίους τον γνωρίζουν μόνο η εξαιρετικά μυημένοι στην Ελλάδα. Ο νομός όμως μάλλον αδικημένος βρίσκεται από όλα αυτά καθώς συγκεντρώνει στοιχεία πολιτισμικού, περιβαλλοντολογικού, ιαματικού, αθλητικού και συνεδριακού τουρισμού. Μαζί του και ολόκληρη η περιοχή. Επίσης είναι από τους λίγους νομούς που περιλαμβάνουν βουνό θάλασσα αλλά και νησί! Η κατάσταση η οποία επικρατεί καθώς και οι προοπτικές που διαφαίνονται με προβλημάτισαν και με οδήγησαν να ασχοληθώ εκτενέστερα.

Thesis
NonPeerReviewed

Τουριστική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.